Menu

Burn-out

Wat is een burn-out?

Een burn-out betekent letterlijk opgebrand zijn. Deze term wordt meestal werk gerelateerd gebruikt. Je hebt zoveel stress gehad op je werk dat je uitgeblust bent, geen energie meer hebt en alles je teveel is. Er is chaos in je hoofd en je lijf vertoont allerlei lichamelijke klachten. Denk aan aanhoudende moeheid en ook aan bijvoorbeeld een opgejaagd gevoel, spierspanning, slapeloosheid, duizeligheid, hoofdpijn, buikpijn, pijn op de borst etc.  Mogelijk heb je concentratie- en geheugenproblemen en kosten dagelijkse bezigheden (te) veel moeite.

Door de counselling heb ik alles wat meer op een rijtje gekregen en heb ik ook stappen kunnen ondernemen die nodig waren… en ook thuis loopt alles beter omdat er meer rust in mijn hoofd is.

– anoniem

Hoewel bij een burn-out vooral aan werksituaties wordt gedacht kunnen omstandigheden in de privé-sfeer hier ook toe leiden. Denk aan geldzorgen, relatieproblemen en andere factoren die teveel stress veroorzaken. Meestal spreken we dan van overspannen zijn. Anderen zien overspannen zijn als een voorloper van een burn-out.

Meten is weten; de burn-out test

Herken jij je in bovenstaande klachten? Zoek je bevestiging? Het is altijd aan te bevelen om contact te zoeken met je huisarts. Mocht je eerst vrijblijvend een burn-out test willen invullen, vraag deze dan aan via onderstaand contactformulier. Let wel, deze test leidt niet tot een  officiële diagnose maar geeft een indicatie.

Begeleiding bij stress en burn-out

Ben je (nagenoeg) hersteld van een burn-out en wil je herhaling voorkomen? Of ervaar je stress en wil je het tij tijdig keren? Denk dan eens aan de 1-daagse workshop ‘Van stress naar Balans’ of de 3 of 6-daagse retraite ‘Leef vanuit je hart’ die ik organiseer. Liever 1-op1- begeleiding? kijk dan eens bij psycho-/hypnotherapie of vul gelijk het onderstaand contactformulier in.

“Mijn visie is dat mensen met een (dreigende) burn-out te ver van hun kern zijn geraakt.”

Ik ondersteun je om het contact met jouw hart en ziel weer te herstellen zodat je van daaruit keuzes kunt maken die jou weer vitaal maken en doen stralen.

Neem nu contact op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.