Menu

Hooggevoeligheid / HSP

Herken je dit?

*Je voelt precies aan wat een ander nodig heeft en bent gevoelig voor sferen.

*Soms ben je zo overprikkeld dat niets meer leuk is.

*Je kunt helemaal leeg zijn na een ontmoeting of voelt dan emoties die niet van jou lijken te zijn.

*Je vindt het lastig om grenzen aan te geven. Misschien weet je niet eens wat jouw grens is. 

*Je hebt last van stress, onzekerheid en bent bang om fouten te maken. 

“Het leven wordt zoveel leuker en makkelijker als jij jezelf accepteert zoals je bent en jouw hooggevoeligheid als kracht gaat gebruiken! Laat mij jou begeleiden.”

Désirée als jouw HSP coach

Jaren geleden zei een coach tegen mij (Desiree) dat ik hooggevoelig was. Hoewel goed bedoeld, kwam het op me over alsof er iets mis was met mij. Hoewel ik mijn gevoeligheid destijds nog als een last ervoer, kan ik nu volmondig beweren:

‘Het is fijn een HSP’er te zijn; ik zie het als mijn kracht.’ 

Dat gebeurde echter niet vanzelf. Een HSP’er (Hoog Sensitief Persoon) kan baat hebben bij een HSP coach om samen te onderzoeken wat werkt en wat niet.

Uit onderzoek is gebleken dat HSP’ers prikkels op een andere manier verwerken dan niet-hoog sensitieve personen. Hun brein en zenuwstelsel filteren de binnenkomende informatie op een andere manier. Ze ervaren op een intensere manier en hebben meer tijd nodig om zaken te verwerken.

Een op de 5 mensen is hoog sensitief. Als HSP coach, therapeut (en ervaringsdeskundige) begeleid ik je op een praktische manier en leer je tools zodat je met je hoog gevoeligheid om kunt gaan en de voordelen ervan meer kunt gaan ervaren en het als een geschenk kunt gaan zien.

Désirée heeft een warme persoonlijkheid met bewustzijn. Ze heeft zoveel te geven, alleen al door wie ze is, door haar aanwezigheid. Met haar zachtheid en warmte weet ze anderen op hun gemak te stellen en het gevoel te geven dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. – M.H., V.

HSP coaching, hoe gaat het in zijn werk?

HSP coaching begint, net als bij de andere begeleidingsvormen die ik aanbied, met het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch, via e-mail of via het contactformulier. Daarna stuur ik je de intake formulieren toe en maken we een afspraak voor een intake gesprek waarin we dieper ingaan op jouw doelen en jouw achtergrond. Afhankelijk daarvan kies je enkele thema’s om mee te werken.

Welke thema’s?

Lichaamsbewustzijn & gronden

Vindt je ’t lastig vindt om te voelen wat jouw behoeften zijn? Zit je steeds in jouw hoofd? Heb je veel idealen en ideeën en lukt het je maar niet om ze te verwezenlijken of ervaar je veel onveiligheid? Zou jij je meer op je gemak willen voelen? Daadkrachtiger willen zijn? Willen voelen wat jij nodig hebt?

Ontspannen en stress-reductie

Ren jij jezelf voorbij? Is het je allemaal teveel is? Heb je idee niet te kunnen voldoen aan de eisen van alledag? Snak je naar rust en ruimte voor jezelf? Zou jij weer gewoon eens willen kunnen genieten?

Grenzen en assertiviteit

Voel jij vooral aan wat een ander nodig heeft? Ben jij diegene die de gaten vult? Verlies jij jezelf daarbij uit het oog? Vind je het lastig of spannend om aan te geven wat jij nodig hebt of denkt en voelt? Wordt het tijd dat jij eens op de eerste plaats komt?

Energiemanagement

Voel jij emoties van anderen aan? Ben je sfeergevoelig? Ben je vaak moe en leeggezogen na contact met anderen? Zou jij willen leren om dicht bij jezelf te blijven en jouw energieniveau te leren beheren?

Rebalancing

Mis jij de balans tussen geven en ontvangen? Vind je het lastig om te genieten? Of lukt het je niet om daadkrachtig te zijn? Ben je perfectionistisch? Een piekeraar? Iets anders? Veel problemen komen voort uit disbalans tussen onze mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten of uit vervormingen van die kwaliteiten. Hoe zou het zijn om balans te ervaren tussen jouw innerlijke man en innerlijke vrouw?

Hoe verder?

Wanneer we helder hebben wat jouw thema’s zijn, gaan we aan de slag. De bijeenkomsten vinden plaats via Zoom. Liever echt tijd voor jezelf nemen? Je kunt ook  voor een meerdaagsverblijf in het Zuiden van Frankrijk terecht om aan jouw thema’s te werken.  

Telefonisch kennismakingsgesprek

Maak telefonisch kennis met mij. Je kunt mij bellen op 06 – 38 14 57 54 (Désirée). Ik beantwoord graag al je vragen over het traject bij mij als HSP Coach. Via onderstaand formulier kun je ook aangeven wanneer je teruggebeld wilt worden.