Menu

Workshop: bevrijding door ont-moeten & vergeving

Ken je dit? Wanneer je aan die ene persoon denkt of aan die bepaalde situatie dan voel je dat je nog iets dwars zit. Misschien is het overduidelijk dat er nog boosheid of zelfs woede zit. Wellicht is het ook subtieler aanwezig, ergens onder de oppervlakte. Je kunt merken dat je nog niet vergeven hebt wanneer je het lastig vindt om je helemaal open te stellen t.o.v. die persoon. Of dat je stiekem toch nog wat oordelen hebt richting die ander zelfs op momenten dat diegene iets positiefs doet. Misschien merk je het omdat je die ander iets niet gunt. Of uit het niet-vergeven-hebben zich bij jou op een andere manier?

Vaak heb je een goede reden om ongewenst gedrag te veroordelen. Misschien heeft iemand iets richting jou gedaan wat echt niet door de beugel kan. Denk aan liegen, bedriegen en kwetsen. Het kan om kleine dingen gaan of iets groters. Soms gaat het nog verder zoals bij verkrachting, incest, overspel, huiselijk geweld of iets anders met zeer ingrijpende gevolgen. Het kan ook zo zijn dat jij iets hebt gedaan wat jij jezelf nog niet vergeven hebt. Dat kan te maken hebben met bovenstaande voorbeelden waarin jij de “dader” was of met jezelf in de kou hebben laten staan, jezelf tekort hebben gedaan.

“Vergeven betekent niet dat je het gedrag goedkeurt”

Vergeven betekent niet dat je het gedrag goedkeurt. Vergeven betekent dat jij je leven niet langer laat beheersen door het voorval waardoor er ruimte komt en jij verder kunt met je leven. Het is een zeer bevrijdende ervaring.

Tijdens de workshop “bevrijding door ont-moeten & vergeving” besteden we daarnaast aandacht aan het “moeten” en “behoren” in jouw leven. Al die verwachtingen die je hebt richting jezelf of richting anderen en die vroeg of laat tot teleurstelling leiden, uitputting of zelfs een burn-out. Daar waar jij jezelf voorbij rent en er niet voldoende voor jezelf bent, nodigt dat ook weer uit tot vergeving.

Kasteel Kaldenbroeck, een schitterende locatie in het Limburgse rozendorp Lottum, vormt het decor voor de workshop. Deze rustgevende en inspirerende plek nodigt uit om op zelfonderzoek uit te gaan. Je onderzoekt waar jouw pijnpunten zitten en wie daarbij betrokken zijn. Je gaat op zoek naar het onderliggende verlangen en vervolgens doorloop je een aantal stappen waarbij je op liefdevolle wijze loslaat wat jou niet langer dient. Dit zet jou in je kracht. Je bevrijdt jezelf van het verleden zoals je een vogel zou loslaten uit een kooi.

Workshop tijdens retraite

Deze workshop kun je los volgen. Tevens kun je deze workshop uitbreiden met de retraite  “Ruimte voor jezelf” die in dezelfde week plaats vindt.

Deze workshop is voor jou als:

 • Je wrok voelt en je diep in je hart weet dat jou dit niet langer dient;
 • Je de behoefte voelt jezelf of anderen te vergeven zodat je verder kunt;
 • Je veel van jezelf “moet”;
 • HSP’ers;
 • Misofonen.

Deze workshop is niet voor jou als:

 • Je vast wilt houden aan het verleden of aan jouw gelijk;
 • je helemaal niets hebt met spiritualiteit.

Investering?

175 euro (particulieren)

225 euro excl. BTW (bedrijven). Inbegrepen zijn:

 • Workshop ‘Bevrijding door ont-moeten en vergeving’
 • Koffie/thee/iets lekkers
 • Luxe lunch

Wanneer?

Deze workshop wordt 1 of maximaal 2 keer per jaar gegeven. Vol is vol! Dus wacht niet te lang met aanmelden. De eerstvolgende data:

 • 22 september 2021 (& najaar 2021, datum nader te bepalen)

Tijdstip: 10.00-17.00 uur

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over de workshop of over de workshop en aanvullende retraite? Neem vrijblijvend contact op of schrijf je nu in om jouw plek te reserveren.

Naar het contactformulier